برنامه‌ریزی با تکنیک mit3 | دیگه به همه اولویت‌هات می‌رسی

برنامه‌ریزی با تکنیک mit3

بسیاری از ما به خاطر تشخیص اشتباهی که در تعیین اولویت‌هایمان داریم قادر نیستیم وظیفه درست را انجام دهیم. ساعت‌های باارزش عمر خود را به وظیفه‌هایی اختصاص می‌دهیم که هیچ اهمیتی ندارند و در انتهای روز دچار سرخوردگی عمیقی می‌شویم. اما جای نگرانی وجود ندارد چرا که امروز قصد داریم برنامه‌ریزی با تکنیک mit3 را آموزش دهیم؛ روشی که می‌تواند عملکرد روزانه‌تان را به بهترین شکل ممکن ارتقا دهد.

تکنیک mit3 چیست و چگونه کار می‌کند؟

تکنیک mit3 توسط لئو بابائوتا در zenhabits.net به شهرت رسید. این روش مخفف عبارت most important task یا مهم‌ترین وظیفه است و روش کار با آن اینگونه است که سه مورد از وظیفه‌های مهم روزانه را برمی‌گزینید و تا زمانی که از انجام آن‌ها فارغ نشده‌اید به سراغ وظیفه‌های دیگر نمی‌روید. به عنوان مثال سه اولویت امروز من عبارتند از:

  • مقاله وب‌سایتم را بنویسم
  • برای امتحان دو روز بعد آمادگی کسب کنم
  • اتوموبیلم را تعمیر کنم

روز بعدی من نباید کارهایی به جز این سه مورد را مقدم کنم بلکه ابتدا به موارد فوق می‌پردازم و سپس به سراغ کارهای دیگر می‌روم. ناگفته نماند این روش برنامه‌ریزی کلی است به همین خاطر تعیین جزئیات آن بر عهده خودتان است. دیمون زاهاریادس سوالاتی پیشنهادی برای تعیین جزئیات آن ذکر می‌کند که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنم:

  • سه مورد خود را در تکنیک mit3 چگونه انتخاب می‌کنید؟
  • آیا آن‌ها را به هدف خاصی متصل می‌کنید و بر اساسش به آن‌ها مفاد و مفهوم می‌دهید؟
  • آیا قبل از آن، مقدار زمان لازم جهت تکمیل هر کدام را تخمین می‌زنید تا مطابق با زمان‌بندی خود از بیش از حد طولانی شدن آن‌ها جلوگیری کنید؟
  • چگونه mitهای خود را با تقویم‌تان ادغام می‌کنید تا مطمئن شوید وقت و توجه مورد نیازشان را دریافت می‌کنند؟
  • چگونه یقین پیدا می‌کنید کارهای کوچک ولی مهم به موقع انجام می‌شوند؟

مزایای برنامه‌ریزی با تکنیک mit3

حال که با چیستی و نحوه کارکرد تکنیک mit3 آشنا شدیم نوبت به بیان مزایایی می‌رسد که این روش در اختیار کاربرانش قرار می‌دهد:

  • تکنیک mit3 انعطاف‌پذیری قابل توجهی دارد چرا که دستورالعمل‌های اندکی ارائه می‌دهد. کلیات تعیین شده ولی جزئیات آن بر عهده خودتان است.
  • تکنیک mit3 برای کسانی که تعدد وظیفه‌ها تمرکزشان را از بین برده مناسب به شمار می‌رود. اگر روزانه با وظیفه‌های بی‌اهمیت زیادی سر و کار دارید، استفاده از این روش می‌تواند موارد غیر ضروری را حذف کرده و موارد مهم را باقی بگذارد.
  • تکنیک mit3 آزادی بیشتری در اختیارتان قرار می‌دهد چرا که می‌توانید اولویت‌ها را در هر زمان از روز که دلتان خواست انجام دهید.
  • تکنیک mit3 سرخوردگی پایان روز را تا حد قابل توجهی کاهش می‌دهد. با انجام دادن موارد مهم و فوری بخش بزرگی از مسیر روزانه طی می‌شود و سایر وظیفه‌ها را نیز می‌توان در یک جلسه به پایان رساند.

معایب برنامه‌ریزی با تکنیک mit3

در کنار تمامی مزایایی که ذکر کردیم، تکنیک mit3 از معایبی هم برخوردار است که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • تکنیک mit3 برای کسانی که کنترل و نظارت دقیقی بر زمان ندارند به هیچ عنوان مناسب نیست. همان طور که گفتیم این روش انعطاف و آزادی بالایی دارد به همین خاطر ممکن است کارها را به دقیقه آخر موکول کنید و از حجم آن‌ها غافلگیر شوید.
  • تکنیک mit3 وظیفه‌های مهم روزانه را تشخیص می‌دهد اما هیچ میانه‌ای با وظیفه‌هایی که یکهویی وسط برنامه ظاهر می‌شوند ندارد. فرض کنید روزی اتفاق دیگری رخ دهد و شما مجبور شوید به آن رسیدگی کنید، آنوقت چه بر سر اولویت‌هایتان می‌آید؟
  • تکنیک mit3 برای خرده‌وظیفه‌های فوری که در طول روز با آن‌ها مواجهیم برنامه‌ای ارائه نمی‌دهد. به عنوان مثال خرده‌وظیفه روز بعدی من منتشر کردن مطلب در وب‌سایتم است. حال باید منتظر بمانم تا سه اولویت به پایان برسند؟
  • تکنیک mit3 سررسید دقیقی برای سه وظیفه مهم ارائه نمی‌دهد. از کجا معلوم که قرار است این سه وظیفه در مدت زمان اندکی تمام شوند؟ شاید تا پایان شب به زحمت بتوانید یک وظیفه را به پایان برسانید. آنوقت چه بر سر دو مورد باقی مانده‌ می‌آید؟

آیا روش mit3 برای من مناسب است؟

آیا تکنیک mit3 برای من مناسب است؟

بنابر مزایا و معایبی که بالاتر به آن‌ها اشاره کردیم تا حدودی انتخاب این روش برنامه‌ریزی به خودتان بستگی دارد. این شمایید که می‌بایست نگاهی به شیوه برخورد خود بیندازید و سپس اقدام به انتخاب کنید. صد البته که در هر صورت نقطه‌ضعف‌هایی باقی می‌ماند اما شما مجبور به اطاعت صد در صدی از این روش نیستید بلکه می‌توانید روش mit3 را اندکی تغییر دهید تا مطابق خواسته‌تان شود.

این مطلب را از دست ندهید: (چرا نمی‌توانیم به کارهایمان برسیم؟)

به عنوان مثال اگر من بخواهم از روش mit3 استفاده کنم، تعداد اولویت‌ها را به دو مورد کاهش می‌دهم اما در عوض برنامه‌ای هم برای خرده‌وظیفه‌ها در نظر می‌گیرم. این تغییر می‌تواند در انتخاب اولویت‌ها من را به دردسر بیندازد ولی در عوض خیالم از بابت انجم خرده‌وظیفه‌ها راحت است.

نکته پایانی

تکنیک mit3 اولویت‌محور است. آزادی و انعطاف قابل توجهی ارائه می‌دهد اما در عین حال برنامه‌ای برای سایر وظیفه‌های روزانه ندارد. اگر قصد دارید از این روش برنامه‌ریزی استفاده کنید می‌بایست چاره‌ای برای نقاط ضعف آن بیندیشید. همان طور که گفتیم جزئیات آن بر عهده خودتان است پس شخصی‌سازی‌اش کنید.

خواندن این مطلب را از دست ندهید: (هفت ویژگی برنامه‌ریزی موفق)

هادی قربانی

هادی قربانی

همیشه دنبال این بودم که چطوری می‌تونم زندگیم رو بهتر کنم به همین خاطر یک روز هم از یادگیری دست نکشیدم

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *